γραφική ύλη


    

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

Τον Μάρτιο του 1998, ο Όμιλος αποφασίζει να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ΑΛΝΙ Α.Ε.(που αργότερα μετονομάστηκε σε «ΠΑΛΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ»), αποκτώντας ποσοστό 50% πλέον μίας μετοχής. Η εν λόγω εταιρία διέθετε τότε 3 καταστήματα με την επωνυμία ΠΑΛΛΗΣ και δραστηριοποιείτο στον ευρύτερο χώρο του χαρτοπωλείου. Στόχος της συμμετοχής αυτής ήταν η είσοδος της Εταιρίας στο εμπόριο ειδών γραφής, με ανάπτυξη αλυσίδας καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Από το 1998 η Notos είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων Faber-Castell , Graf Von Faber- Castell στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Το 1999, Η "Notos Com Holdings S.A.", προχωρά στην εξαγορά του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας "Big City Corporation Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρία Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού", με σκοπό τη διεύρυνση των εργασιών του Ομίλου στο χώρο της πληροφορικής και την ενδυνάμωσή του στον ευρύτερο τομέα εξυπηρέτησης εταιριών, και με σκοπό την ταυτόχρονη αξιοποίηση των συνεργειών με τα καταστήματα λιανικής πώλησης γραφικών.

Κατά το 2007, στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης και ισχυροποίησής του, ο Όμιλος Notos Com αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης γραφικών, δίδοντας έμφαση στους υπολοίπους τομείς δραστηριότητάς του.

ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Σήμερα, όσον αφορά στη χονδρική πώληση ειδών γραφείου, ο Όμιλος συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου διανομής των προϊόντων Faber Castell

Η Faber-Castell είναι μια διεθνής εταιρεία με 14 εργοστάσια ανά τον κόσμο και πάνω από 7000 εργαζόμενους. Τα προϊόντα της διακινούνται μέσα από θυγατρικές εταιρίες και αντιπροσώπους σε περισσότερες από 100 χώρες. H Faber-Castell είναι Μarket leader στα είδη γραφής στην Ελληνική αγορά.

Η γκάμα προϊόντων της Faber-Castell είναι η ευρύτερη στον χώρο των προϊόντων γραφής, ζωγραφικής & σχεδίου.

Η εταιρεία λειτουργεί από το 1761 και είναι μία από τις παλιότερες ευρωπαϊκές βιομηχανίες & ανήκει στην ίδια οικογένεια εδώ και 8 γενιές.

H Graf Von Faber- Castell γεννήθηκε από την πρόκληση του Κόμη Anton Wolfgang von Faber- Castell να ανακαλύψει ξανά αντικείμενα προηγούμενων εποχών και να τους δώσει σύγχρονη εμφάνιση, διατηρώντας το διαχρονικό design τους και χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία. Μια Συλλογή που εκφράζει την πολυτέλεια της απλότητας και αποτελεί έναν αρμονικό συνδυασμό επιλεγμένων υλικών, μοναδικής αισθητικής και υψηλής λειτουργικότητας.